Creative work Diary

10 ting jeg vil gjøre i november

November 1, 2019

Jeg må innrømme at jeg skvatt litt da jeg så at det sto et ett-tall på dagens kalender. 1. november, allerede!
I fjor var november en mildt sagt rotete måned for min del. Jeg hadde nettopp kommet hjem fra Vietnam og var i starten på min “midtlivs-identitets-krise”. Mye blandet følelser og tanken på at jul var rett rundt hjørnet var ikke til å holde ut. I år der i mot, iii som jeg gleder meg! Jeg kan nesten ikke vente og vil bare at desember skal være her nu! Jeg skal prøve å nyte november i år, bruke måneden lurt og få unnagjort ting og tang som ofte tar opp tiden og ikke minst kan ødelegge julefølelsen i desember. Desember i år skal være dedikert til julestemning og kos! Anyways, november først og her en en liten liste over ting jeg vil få til.

Bestille møbler??
Dette har stått på listen i flere måneder nå, og hvis vi er heldige får vi endelig bestilt de fleste store møblene slik at de kan være her til starten av desember. Så lenge møblene kommer før jeg har født er vi egentlig fornøyde, men det er nok ikke en hemmelighet at fingrene mine klør etter å få dekorere og skru sammen litt ting og tang!

Være aktiv?️‍♀️?
Jeg har forsåvidt klart å holde meg i ok form etter jeg ble gravid så her gjelder det bare om å fortsette med de gode rutinene så langt kroppen tillater det. Kanskje det til og med blir rom for en rolig skitur? To crossfit timer i uka pluss litt småturer her og der, let’s go!

Lage og bestille julekort?
I år sendte vi for første gang ut påskekort, og det var skikkelig koselig! Av og til er det gøy å gjøre litt ekstra ut av ting, og dette er jo faktisk siste mulighet for å lage et kort med bare meg og Marius (og Mille selvfølgelig). Neste år blir vi en familie på fire!

Kjøpe & lage julegaver ?
Jeg vil som sagt bruke desember til avslapping, kakemannbaking og god stemning. Har ikke lyst å måtte stresse å løpe rundt i butikkene dagen før jul som jeg alltid ender opp med å gjøre. Nå bor vi også nord for polarsirkelen noe som betyr at julegavene må pakkes med på flyet i tillegg til at jeg kommer til å være 31(!) uker gravid når vi skal reise sørpå. Aka, tror det blir nok stress fra før. Og mens vi snakker om stress.. Jeg pleier å ha “juleverksted” hvert år og som regel holder jeg på til middagen blir servert 24. desember. Hvorfor? Vell, kreative meg jobber best under press i tillegg til at jeg er litt for flink til å forskyve og ikke planlegge. I år har jeg som mål å bli ferdig med mine hjemmelaget gaver så snart som mulig!

Planlegge julebord og annen julekos
I år har jeg skikkelig lyst at vi i vennegjengen her oppe i nord skal ha felles julebord! Stikkord: God mat, god stemning og gode folk (ikke minst radler-drink på meg og M haha). Jeg vil også ha noen faste dager satt av til filmkos og kakemann baking osv! Dette må planlegges å plottes ned i kalenderen i goood tid så det ikke utgår. Vipps så er julen over og man fikk plutselig ikke gjort noe av det man hadde sett for seg..

Litt nytt til meg selv?
Mot jul pleier mamma alltid å minne meg på at jeg må huske at jeg skal kjøpe gaver til andre, og ikke til meg selv. Hehe.. La oss skylde på svak viljestyrke for det ender ofte med at jeg bruker hele lønna på ting til meg selv. Så står man igjen blakk og med ingen ønsker og det er kipt! Men i år kan jeg med god samvittighet kjøpe inn litt nye klær. Jeg tenker noen festantrekk jeg ikke ser ut som en sprengt hvalross i og kanskje en julepysj og julegenser til meg og M. Det må være innafor.

Sende opp tingene mine?
Før jeg dro hjemmefra, tidlig juli(!?) gjorde jeg klart 3 esker med ting og tang som må sendes opp. Trenger nok ikke utdype at det er litt på overtid..

Kjønnet på den lille?
Jeg har vell fortalt om hendelsen på ultralyd som gjorde at vi fant ut kjønnet selv om jeg egentlig var innstilt på det motsatte.. Noen få familiemedlemmer fant det også ut, men resten har vi klart å holde det hemmelig for. I første omgang blir det nok kun å fortelle det til resterende familiemedlemmer, og jeg har planlagt akkurat hvordan vi skal gjøre det! Resten får vente, kjenner jeg vil ha den lille hemmelighet for meg selv enda litt til.

Måke verandaen❄️
Den siste uka har det snødd sikkert en halv meter her på Finnsnes, no joke. Verandaen er mildt sagt nedsnødd, og jeg tror det er på tide å måke litt av det vekk så den ikke faller sammen haha! Ellers blir jeg i skikkelig godt humør og veldig glad over så mye snø. Har ikke så mye til overs for høsten så dette er helt perfekt for min del.

Puste og lytte?️
Sist men ikke minst vil jeg puste godt i magen og prøve å nyte livet (og babymagen som har begynt å bli farlig stor). Finne noe positivt fra hver dag og si det til meg selv før jeg legger meg, det er visst sånn man holder motet oppe og lærer å sette pris på de små tingene. I tillegg blir jeg nødt å lære å lytte til kroppen. Jeg kjenner jeg er litt ekstra disse dager. Litt ekstra trøtt, ekstra sliten og ekstra følsom (hei hormoner). Hadde det vært opp til meg hadde det vært fullt kjør hver dag, men når man gror et lite menneske inni seg er det ikke alltid det er mulig. Og det må jeg skjønne er greit.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply