Travel and exploring

Madrid, Spain

April 10, 2019

Så, hva sitter jeg igjen med etter denne lille turen?

Turen var forresten en (stor) jule- og bursdagsgave fra min bedre halvdel! Opplegget var basically konsert, og siden jeg er reiseglad og han er glad i meg ble et ikke annet enn Hans Zimmer konsert i Madrid, Spania!

Check in:
Vi bodde på hotell Agumar, et firestjerners hotell som var greit nok. Det lå rett ved en stor park og i gåavstand fra sentrum! Generelt sett har jeg ikke noe spesielt forhold til hoteller. Å bare sitte på hotelrommet blir fort kjedelig. Kanskje ikke hvis man har en suit da, but aint nobody got money for that. I tillegg er jeg storfan av nordisk, ren og hvit stil, som jeg har erfart ikke er typisk mange steder i resten av Europa, hence hotellet var greit nok. Det var altså fint og etter litt overtalelse ble det hotellfrokost som gjorde alt bedre hehe (pleier helst å spise ute og utforske). Frokost med egg og bacon er vell litt av hele hotellopplevelsen ikke sant?

A little tale:
Våres timeplan var for så vidt helt fri fram til konserten på søndagen(vi ankom fredag ettermiddag og reiste mandag morgen), noe som resulterte i mye turgåing og spising. Jeg fant fort ut at å reise på ferie, enda det bare var en helgetur, når jeg egentlig er på en litt sunnere diett/livsstilsendring ikke var bare bare. Det hadde nok blitt sure miner om jeg ikke skulle få spist den sjokoladecrossainten jeg hadde så immari lyst på og fant ut at frivillig nederlag nok var beste løsning. La ferie være ferie!

Det ble nå hvertfall spising på Hard Rock café hvor jeg hadde verdens beste fajitas! Muligens det er en mer mexicansk enn spansk matrett, men close enough tenker jeg! Resten av helgen gikk det for min del i pasta bolognese (jeg klarer bare ikke bestille noe annet når det er et alternativ).. Kanskje Italia egentlig er min hjerteplass?

På lørdagen var det store demonstrasjoner i hele byen. Det var litt av en opplevelse å vitne, og herre-gud for et bråk. Det var bokstavelig talt mennesker over-alt. Uansett hvilken gate vi gikk i var veien blokkert av politi og mennesker med megafoner og flagg. Jeg vet Madrid er hovedstaten og hva annet enn mennesker kan man forvente? Ellers takk sier nå jeg.

Tydeligvis er det ikke bare meg som evner å overtale i forholdet, for det ble nemlig Madrid fotballkamp! Det å kjøpe skjerf, mer for stemningen enn for selve laget, og gå inn med tusenvis av supportere var en veldig kul opplevelse og ikke så kjedelig som jeg kanskje hadde sett for meg. Det anbefaler jeg virkelig! (Neste tur er allerede satt til Barcelona hvor det vil bli nok en storkamp..)

Sist men ikke minst, søndagen, grunnen til vi reiste til Spania. Hans Zimmer konsert. Magisk, spektakulært, emosjonelt, alt på samme tid er ord som kanskje hjelper å beskrive den. Det var en fantastisk opplevelse. For ei som er veldig glad i film og musikk var dette midt i blinken. Selve konsertopplevelsen var ikke lignende noen annen vanlig pop eller rocke konsert jeg har vært med på tidligere. Et eget symfoniorkester med solister og alt som hører med, nei fy, jeg måtte faktisk nesten revurdere hele livet mitt. Hele konserten, ikke minst alt det grafiske – bilder, film og video, var så godt satt sammen og laget, bare utrolig imponerende. Skulle ønske jeg også var så lidenskapelig for noe bare. 

Madrid var vellykket. Det var storby med svære bygninger og mye trafikk, blandet med natur i parker og små søte gater. Kaotisk men fortsatt fint. Det hele avsluttet med et halvmaraton som tydeligvis var den helga vi reiste ned. Ei helg var nok, og det blir nok en stund til neste gang. Jeg vet det er mye igjen å se i Madrid, men det får vente, eventuelt til neste halvmaraton. Å delta i det, det hadde vært kult det.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Ole April 10, 2019 at 4:36 pm

    Jeg sier kjør på med halvmaraton!

  • Leave a Reply