Foodlove Trening

Guilty as charged

February 15, 2019

Tjohei!

Jeg har visst kommet i en liten knipe.. Jeg har som sagt uten noen spesiell grunn gått over til et mer plantebasert kosthold. Kanskje ikke noen spesiell grunn, men jeg håpte vell at det ville ha en positiv effekt på kroppen min (og hue). Bli litt mer sunn og spise mer variert. Et plantebasert kosthold inneholder gjerne typ bønner, linser og kikerter, noe jeg i grunnen ikke er så veldig glad i. Det funker dersom jeg blender det, men hva funker ikke om man blender det spør jeg bare? Uansett, tilbake til historien (dagens problem)..

Jeg hadde som sagt uskrevne og usagte tanker om at dersom man går over til et plantebasert kosthold blir man automatisk sunn og går ned i vekt (obs obs, er det i det hele tatt lov å skrive om sånt på internettet lenger? Dersom nei – overse resten av posten haha). Det gir god mening å gå ned i vekt dersom man til vanlig spiser uendelige mengder is, chips, smågodt, kjøtt og annet dritt og lort som overhodet ikke er vegansk. Gjerne hver dag.

Guilty.

Man skulle trodd, og det er vell det som skjer de fleste, at ettersom man ikke lenger har mulighet til å spise alle disse usunne tingene som inneholder melk, egg eller andre dyregreier så blir de bare ikke å spise? Man blir sunn. Man går ned i vekt uten å trene. Ikke sant? Det gir mening? Man lever livet liksom.

I litt over en måned har jeg spist plantebasert (hadde dog *sushi(bare fisk) sist lørdag da vi var ute å spiste med noen venner). Vekta har absolutt ikke noe å si bare så det er sagt, sånn helt ærlig, hvem bryr seg sånn egentlig. Men, det jeg kan si er at hvordan jeg «føler meg» selvfølgelig har noe å si. Nå legger jeg opp til tidenes smell her, men alt jeg skal fram til er bare at jeg er all the same. Etter 4,5 uker med planter og null* animalske produkter så er jeg fortsatt på samme tall, huden er ikke forbedret og jeg føler meg i grunnen ganske lik. Ikke noen syke goder som de alle snakker om. Kanskje, ja kanskje jeg har overspist litt mindre enn jeg pleier og det er jo veldig positivt.

Hvis jeg skal være helt ærlig så må jeg nesten innrømme at de uendelige mengder is bare har blitt byttet ut med vegansk is(jeg har nemlig klart å finne hele fire forskjellige sorter i den lille byen vi har flytta til og herregud nam jeg er frelst!). Sørlandschips, den originale, er også vegansk så den har jeg spist en del av. Og når det kommer til smågodt, huff og huff, fant jeg ut at gule sure munner ikke inneholder gelatin så de har jeg maula sikkert 5 kg av.

Det er kanskje ikke så merkelig likevel at ting er som de er. Når det er sagt, og dette var i grunnen hele poenget, så har jeg begynt å like den her livsstilen litt. Vet ikke om det er på trass, eller at nå har jeg holdt ut så lenge så hvorfor stoppe allerede liksom. Og ja, jeg skriver holdt ut, fordi for meg er det ikke spyfølelse eller urettferdighetstanker som ruler over det å ikke spise animalske produkter. Klart jeg bryr meg om det, og klart det er bedre for miljøet og alt det der, men helt ærlig. Det har ikke nok å si(?) for meg. Ikke akkurat nå i hvert fall. Lukten av kjøtt er digg, og hver gang kjæresten lager middag til seg selv føler jeg et lite stikk og følelsen av at shit, den der lasagnen med ekte kjøttdeig og ost hadde vært sykt digg akkurat nå..

Til tross for alt det, så vil jeg egentlig fortsette litt til. Jeg synes det er allright liksom, og kanskje man kan lære å like det? Uansett så er jeg 100% klar over at det er FULLT mulig å leve sånn her, og om det ikke er mer sunt enn mitt tidligere kosthold så er det i hvert fall ikke mindre sunt!

Jeg hadde en plan.

En plan om å bli sunnere, en plan om å trene mer og listen er like lang som blåmandag. I dag bestemte jeg meg egentlig for å kjøpe online coach. Sånne som lager matplan til deg, treningsopplegg og ikke minst følger veldig nøye med på at du gjør alt slik du skal. Og er det noe jeg er flink på så er det å gjøre det jeg skal (så lenge det er jobb, skole eller noe annet viktig som noen sjekker). Jeg sendte derfor melding til hun ene jeg hadde sett meg ut, og til min fortvilelse har de ikke lenger opplegg for veganere. Hele planen gikk dermed i vasken, og jeg står igjen med et valg. Skal jeg kjøre på med online coach og vanlig kosthold som inneholder animalske produkter, eller droppe det og fortsette min egen veganske quest om å bli sunnere å mer aktiv? Jeg vet ikke, og akkurat nå føles ingen av delene rett. Jeg får ta tiden til gode, som vanlig, og se om noe nytt dukker opp eller om man kan løse det på en eller annen måte. Nå er det leggetid, og i morgen tidlig venter jobb og smoothiebowl – det har jeg nemlig blitt ekstremt glad i!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply